Thermae Palace

Erfgoedliefhebber, hoed U voor de aankondigingspolitiek van de vernieuwingscoalitie!

Op 8 mei kondigde de ‘vernieuwingscoalitie’ aan dat zij een samenwerking aangaat met Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) om de grandeur van het Thermae Palace Hotel en de Koninklijke Gaanderijen te herstellen.
Volgens het persbericht zal PMV een stappenplan opmaken zodat er een grondige renovatie komt, met een sterk ondernemingsplan en een sluitend financieel plaatje. Meer details omtrent timing, het totale financiële plaatje, de financiële inbreng van de stad Oostende en het Vlaams Gewest, de toekomstige invulling van de site, enz. werden niet verstrekt.
De Oostendenaar heeft er dus het raden naar wanneer de Thermae Palace en de Koninklijke Gaanderijen, het meest markante erfgoedensemble aan de Belgische kust, nu in hun volle glorie hersteld zullen worden en wat de budgettaire impact van deze renovatie voor de stadskas, na decennia van gebrek aan onderhoud, zal zijn. Kortom, het bericht van de ‘vernieuwingscoalitie’ is nietszeggend; een mooi staaltje van aankondigingspolitiek die onze lokale politici nog even in de spotlight moest zetten in de aanloop naar de verkiezingen, maar op het terrein nog steeds geen concreet resultaat. Komt daar bij dat PMV onlangs barslechte financiële resultaten heeft bekend gemaakt.
We kijken dan ook met spanning uit naar meer concrete berichten van ons stadsbestuur.