Brochure ‘Mijn huis is erfgoed?'

Eerste werkproduct van Gemengde Commissie Bouwkundig Erfgoed, de brochure ‘Mijn huis is erfgoed?’, is beschikbaar

Brochure Mijn huis is erfgoedOm de verschillende actoren die met onroerend erfgoed in Oostende bezig zijn, te verzamelen, richtte toenmalig Schepen Bart Tommelein de gemengde commissie Bouwkundig Erfgoed op. Deze commissie geraakte eerste moeilijk uit de startblokken maar kwam begin vorig jaar dan toch een eerste keer samen. Ook Dement Oostende maakt deel uit van deze commissie.

Om de bewustwording van de Oostendaar over zijn onroerend erfgoed te versterken, brengt de stad Oostende op advies van deze commissie nu de brochure ‘Mijn huis is erfgoed?‘ uit.
De brochure legt overzichtelijk en in lekentaal uit welke beschermingsmaatregelen maar ook subsidieregelingen er bestaan voor het bouwkundig erfgoed (monument, vermelding in de Vlaamse inventaris van onroerend erfgoed (VIOE), erfgoedpand met hoge of lage locuswaarde).

Een lang verwachte maar uiteindelijk toch verdienstelijke stap van ons stadsbestuur in de opwaardering van ons bouwkundig erfgoed naar de eigenaars zelf maar ook het brede publiek in Oostende toe.

De brochure ‘Mijn huis is erfgoed?’ kan u hier nalezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *