De Krak van Oostende 2013

vzw Dement Oostende voor de Krak van OostendeStem op Kurt Verheggen, woordvoerder van vzw Dement Oostende
voor de Krak van Oostende.

De voorbije weken ging Krant van West-Vlaanderen samen met de lezers op zoek naar kandidaten die in aanmerking komen om verkozen te worden tot dé Krak van Oostende. Uit alle inzendingen selecteerde de redactie zeven kandidaten waaronder Kurt Verheggen, de woordvoerder van onze vereniging.

Je kan stemmen via deze link: http://kw.knack.be/west-vlaanderen/stem-voor-jouw-krak-van-je-gemeente/game-4000459387247.htm.
Stemmen kan tot en met 22 december om 23u59.

Uit De Zeewacht 6 december 2013

“Schokkend dat de stad patrimonium vergeet”

Kurt Verheggen is woordvoerder van vzw Dement Oostende, de Oostendse erfgoedvereniging.

“In 2007 heb ik mij bij Dement aangesloten toen de stad een sloopvergunning voor het Hotel du Louvre afleverde. Het was mij al langer opgevallen dat mooie erfgoedpanden keer op keer gesloopt werden voor architecturaal banale appartementsgebouwen.
Ik vond het schokkend dat onze stad nu ook al haar patrimonium verkwanseld had aan een bouwpromotor.

Dement had dit jaar drie grote verwezelijkingen: de vijfde uitreiking van het Gouden Pand (een prijs voor de meest geslaagde renovatie van een erfgoedpand), de succesvolle afloop van het vormingstraject ‘erfhoeders’, en een doorbraak in het dossier van het Hotel du Louvre doordat schepen Tommelein publiekelijk verklaard heeft dat hij met de bouwpromotor een akkoord heeft dat de historische gevel moet bewaard blijven”, aldus Kurt Verheggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *