Dement wint Prijs Cultuurraad Oostende 2015

Na meerdere nominaties heeft vzw Dement Oostende de Prijs Cultuurraad 2015 gewonnen.

Tijdens een plechtigheid in CC De Grote Post ontving Dement de prijs, het bronzen beeldje ‘torso’ van August Michiels uit handen van Antoon Catteeuw, voorzitter van de Cultuurraad.

De Cultuurraad kende de prijs toe aan Dement omdat zij er in het voorbij decennium in geslaagd is het behoud van het bouwkundig erfgoed in Oostende op de politieke agenda te plaatsen en de Oostendenaren bewust te maken van het belang van het bouwkundig erfgoed.

De Cultuurraad loofde Dement voor de talrijke initiatieven die zij in de afgelopen jaren ontplooid heeft, zoals de nominatie van de Koninklijke Stallingen voor de Monumentenstrijd op Canvas, de opwaardering van de Antwerpenstraat en het Filip van Maestrichtplein, meerdere uitreikingen van het Gouden Pand, de opleiding Erfhoeders en de pogingen om het Hotel du Louvre van de sloop te behoeden, hét symbooldossier van haar strijd tegen het beleid van het stadsbestuur om waardevol erfgoed keer op keer te laten slopen voor appartementsgebouwen.

De Cultuurprijs Oostende 2015 is de tweede prijs die Dement ontving voor haar 10 jaar erfgoedstrijd. Eerder reikte de Perskring Oostende ook al de Sociaal-culturele Vuurpijl uit aan Dement voor haar inzet voor het behoud van het bouwkundig erfgoed in Oostende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *