Dement wint sociaal-culturele vuurpijl van perskring Oostende voor 10 jaar erfgoedstrijd

Op maandagavond 25 januari 2016 reikte de Oostendse Perskring haar jaarlijkse sociaal-culturele vuurpijl uit. Met deze prijs wil de Perskring een vereniging, organisatie of persoon in de kijker plaatsen die zich op cultureel, sociaal of ander vlak opvallend verdienstelijk heeft gemaakt.
Dement was één van de 10 genomineerden en won uiteindelijk de prijs, een kunstwerk van Joke Neyrinck, op basis van volgende overwegingen :
“Erfgoedvereniging Dement blikte dit jaar terug op een decennium strijd voor respect ten aanzien van het bouwkundig erfgoed in de Stad aan Zee. Dat gebeurde en gebeurt nog steeds met heel veel passie, een bijwijlen scherpe pen, originele initiatieven zoals de uitreiking van het ‘Gouden Pand’ en het project Erfhoeders, maar ook met tal van opvallende, ludieke acties. Kortom: Dement maakt haar reputatie als luis in de pels van het stadsbestuur nog steeds meer dan waar.”
Dement wint sociaal-culturele vuurpijl van perskring Oostende voor 10 jaar erfgoedstrijd
Dement is heel verheugd met deze erkenning vanwege de Oostendse journalisten voor haar inzet voor het behoud en de opwaardering van het bouwkundig erfgoed in Oostende. Zij wenst ook de andere kandidaten te feliciteren voor hun nominatie en inzet om van een Oostende een uitgesproken sociaal-culturele stad te maken.

One thought on “Dement wint sociaal-culturele vuurpijl van perskring Oostende voor 10 jaar erfgoedstrijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *