Erfhoedster heeft boek uit !

‘Koningin voor één dag’ van Erna Schelstraete

Augustus 1900. De Française Blanche Delacroix is zeventien wanneer ze de veel oudere Belgische koning Leopold II ontmoet in Parijs. Al snel laait de passie tussen de bloedmooie courtisane en de rijzige vorst op. De affaire is de start van een surrealistisch sprookje: onder het jaloerse oog van de verliefde koning, gehaat door het volk en Leopolds omgeving, wordt Blanche negen jaar ondergedompeld in een wereld van rijkdom en ongekende luxe. Het decor van die gouden kooi vormen de omgeving van het koninklijk paleis, haar geheime chambre ravissante, de koninklijke villa’s in Oostende en Brussel en Balincourt, haar kasteel in Frankrijk. December 1909. Amper zesentwintig is ze, wanneer Blanche als Leopolds weduwe een aanzienlijk fortuin erft. Augustus 1910. Een nieuwe start?

Koningin voor één dag ontrafelt Blanches leven met ‘haar’ koning en vertelt haar verhaal na zijn overlijden tegen de achtergrond van de twee wereldoorlogen. Een historische roman, gebaseerd op waargebeurde feiten, over liefde en eenzaamheid, lust en afgunst, weelde en armoede.’

Op zondag 9 juni werd het boek voorgesteld in Vrijstaat O, met een interview van de schrijfster door William Van Laeken. Erna Schelstraete (1949) schrijft proza en poëzie. In 2009 won ze de Basiel De Craeneprijs voor poëzie. Haar gedichten en verhalen verschenen in verschillende literaire tijdschriften. Koningin voor één dag is haar romandebuut. Momenteel volgt Erna de Erfhoeders cursus, een initiatief van Dement Oostende. We wensen Erna dan ook veel succes met haar boek.

‘Blanche Delacroix, de laatste minnares van koning Leopold II’, uitgegeven door Van Halewyck, ISBN 9789461311689

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *