Fototentoonstelling 'het Gouden Pand' in de Nieuwe Gaanderijen

Het thema van de tentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen tussen 2 oktober en 14 november is de uitreiking van Het Gouden Pand 2017.

Op 12 november 2017 reikt de erfgoedvereniging vzw Dement Oostende voor de zesde keer “Het Gouden Pand” uit. Dit jaar in samenwerking met de Stad Oostende. Met de uitreiking van Het Gouden Pand wil men renovaties lauweren die met private middelen tot stand werden gebracht. Er werden zes kandidaten geselecteerd die zich de moeite getroost hebben om een erfgoedpand in zijn glorie te herstellen.
Als particulier ervoor kiezen om een pand te renoveren is niet steeds de eenvoudigste weg. Het Gouden Pand wil dit in de kijker zetten en de eigenaars danken voor hun inspanningen om ons architecturaal patrimonium in stand te houden. De positieve impact op het straatbeeld en op de stad zelf wordt te vaak onderschat. Het maakt onze mooie stad nog mooier, leefbaarder, duurzamer en menselijker.
Alle zes kandidaten hebben ondertussen fotograaf Adriaan Huys over de vloer gehad voor een fotoreportage. Een selectie van deze foto’s wordt nu tentoongesteld in de Nieuwe Gaanderijen.
Fototentoonstelling 'het Gouden Pand' in de Nieuwe Gaanderijen
Hiermee willen we al de kandidaten al voorstellen aan de Oostendenaars, maar eveneens iedereen warm maken om af te komen naar de uitreiking van het Gouden Pand die doorgaat op zondag 12 november in de Forumzaal van de Oostendse bibliotheek, en dit om 10 uur. Naast de hoofdprijs, waarbij de winnaar gekozen wordt door een onafhankelijke jury, kan men ook een stem uitbrengen voor de publieksprijs.
Dement Oostende werd in 2005 opgericht als reactie op de niets ontziende afbraakwoede die in onze stad heerst. Als onafhankelijke, niet politiek gebonden groep van bezorgde Oostendenaars streeft Dement Oostende een gezond erfgoedbeleid na. Het doel is te sensibiliseren op een actieve en constructieve manier.

De foto’s werden genomen door Adriaan Huys uit Oostende, hij studeerde af in 2007 als fotograaf en is gespecialiseerd in portret- en maritieme fotografie. Zijn zaak bevindt zich in de Alfons Pieterslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *