Het Gouden Pand

Provinciegouverneur Carl Decaluwé reikt 5de Gouden Pand uit.

Chris Brodeoux & Isabel Decroos, Wellingtonstraat 28 winnen het Gouden Pand 2013, Chris & Isabel wonnen ook de publieksprijs.

Gouden Pand GevelplakketOp zondag 20 oktober 2013 organiseerde de vzw Dement Oostende voor de 5de keer de uitreiking van het Gouden Pand.

Met deze uitreiking wil Dement Oostendenaars in de bloemetjes zetten die zich veel moeite getroosten om een erfgoedpand van de ondergang te redden en het in zijn glorie te herstellen. De uitreiking van het Gouden Pand is onze manier om de eigenaars in de kijker te zetten en te danken voor hun inspanningen om het architecturaal patrimonium in stand te houden.

De jury

De onafhankelijke jury, bestaande uit Brusselaars met een sterke Oostendse connectie of omgekeerd (Marc Muylle, Jan Bens, Erna Schelstraete, Marc Van de Velde, Stefaan Deckmyn, Julien Klener), heeft onder de 6 genomineerden de meest geslaagde renovatie van een erfgoedpand gekozen die zich voortaan het Gouden Pand mag noemen.

Op voordracht van de jury reikte de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen, de heer Carl Decaluwé, het Gouden Pand uit aan het pand gelegen te Wellingtonstraat 28, van de familie Chris Brodeoux & Isabel Decroos. De winnaar ontving het kunstwerk “Kivive” van kunstenaar Pierre Claes.

Het talrijk aanwezige publiek bracht zijn eigen stem uit op zijn favoriete pand en kende de publieksprijs toe aan hetzelfde pand.

winnaars Gouden Pand 2013

Alle kandidaten ontvingen een waardebon en een kader met hun potretfoto op hun favoriete plekje in het huis.

De motivatie van de jury

  • Gedurfd en creatief respect voor de originele architectuur in deze sobere buurt
  • De consequentie om te investeren en een opbrengsthuis naat een zeer functionele, aangename, leefbare ééngezinswoning
  • Visie op energiegebruik consequent toegepast
  • Durf voor het binnenbrengen van licht op een originele manier op verschillende plaatsen

De kandidaten

Bekijk hier het overzicht van alle genomineerden voor Het Gouden Pand 2013.

sponsors Gouden Pand 2013

Bekijk hier winnaars en laureaten van vorige edities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *