Oostendse kraks 2009

Nominatie

De voorbije weken ging de Krant van West-Vlaanderen samen met de lezers op zoek naar kandidaten voor de Krak van zijn/haar gemeente. Vorige week maakte De Zeewacht de 7 genomineerden bekend voor “de Oostendse Krak van 2009 ”. DEMENT Oostende vzw zit met woordvoerder Elegast Monbaliu, bij de genomineerden. Dankzij ons sterk en hecht team weten de meeste Oostendenaren waarvoor wij staan: een streven naar een gezond erfgoedbeleid als hefboom voor een leefbare en bezielde stad. De appreciatie voor ons werk, onze boodschap en onze resultaten doet dan ook deugd!

Platform voor de andere genomineerden

Het doet ons ook deugd te mogen staan tussen de zes andere genomineerden: Dominique Degraeve, Gwen Raes, Christine Boydens, Serge Feys, Luc Muylaert en Tine Wyns…. allen genomineerd voor hun bijdrage aan de samenleving en de leefbaarheid van Oostende.

Van armoedebestrijding, sensibilisering rond gezond leven of duurzaam consumeren tot culturele bezielers binnen onze samenleving, allen verdienen van ons de titel! DEMENT Oostende vzw zegt: chapeau! Eén voor één, elk vanuit zijn of haar invalshoek kiezen ze voor een menselijk verhaal. En daar gaat het toch over in een samenleving! Want de rijkdom van een samenleving gaat over haar mensen en de ziel van een stad, niet rond de immo’s, appartementsblokken of rijkdom op bankrekeningen.

Samen voor een warm en leefbaar Oostende

Daarom kiezen wij in deze verkiezing er ook voor om géén campagne te voeren tegen de andere zes. Meer zelfs, wij geven hen binnen ons netwerk een platform.

Voor Oostende werden geselecteerd :

Christine Boydens: voorzitter van Oxfam Oostende vzw en met een hart voor eerlijke handel
Dominique Degraeve: de vrouw achter Colsol, de organisatie die voedselpakketten uitdeelt aan de armste Oostendenaars.
Serge Feys: producer, rechterhand van Arno en muzikant achter de schermen van de Oostendse culturele wereld
Elegast Monbaliu: woordvoerder van Dement en met een hart voor Oostende en zijn erfgoed
Luc Muylaert: bezieler en coördinator van het zomerse theaterfestival TAZ
Gwen Raes: iniatiefnemer van ‘Bike for Life’ waarbij de Mont Ventoux 80 keer beklommen werd ten voordele van ‘Kom op tegen kanker’
Tine Wyns: directeur van CAW & JZ Middenkust, de organisatie die ijvert voor de allerzwaksten in de samenleving : transitillegalen, drugverslaafden, daklozen

Wij roepen iedereen op om de website van “Krak van je Gemeente” te bezoeken en vooral te stemmen voor hun favoriet. Steun het initiatief “Krak van je Gemeente”! Op die manier geef je iemands engagement voor onze samenleving écht een stem!

En “een Pluim”…
Die geven wij aan de Krant van West-Vlaanderen… als verspreider van een warm maatschappelijk virus!

Geldig Stemmen

Je kan slechts voor 1 kandidaat stemmen over alle gemeentes heen. Een stem kan worden uitgebracht aan de hand van het stemformulier uit de krant of via de stemmodule op de website:

http://focus-wtv-kw.rnews.be/nl/regio/Krak2009/1194498837994.html?params=loc%3A1184683135068

Stemmen kan tot en met 15 december 2009 23h59.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *