Dement protesteert hevig tegen afbraak Koninklijke Gaanderijen voor luxe nieuwbouwproject

Dement is verbolgen over de plannen van Cloudgate Estate om de Koninklijke Gaanderijen af te breken voor de bouw van een luxe-nieuwbouwproject op de site van het stedelijk zwembad. Cloudgate Estate (www.theroyalgalleries.be) blijkt een nieuwe vastgoedontwikkelaar te zijn die zich op het lucratieve topsegment van luxe-appartementen aan de Belgische kust wil richten en kustflatkoning Bart Versluys naar de kroon wil steken.

Afbraak Koninklijke Gaanderijen voor residentie 'The Royal Galleries'

Nadat de stad Oostende had aangekondigd dat zij het stedelijk zwembad zal slopen, heeft Cloudgate Estate met de stad Oostende een princiepsakkoord bereikt om deze site te herontwikkelen in een stijlvol vastgoedproject, de residentie ‘The Royal Galleries’. Het betreft een uiterst luxueus en exclusief project met appartementen voorzien van royale leefruimten en ruime zonneterrassen, en sommigen ervan zelfs met privézwembad. Doordat dit nog de enige site in Oostende zonder hoogbouw is, zal er geen hinderlijke inkijk zijn en zullen alle appartementen ruime zoninval hebben.

De stad Oostende blijkt een deel van de Koninklijke Gaanderijen op te geven omdat zij de kosten voor het onderhoud ervan niet langer op zich wil nemen. Zij heeft met Cloudgate Estate een akkoord bereikt waarbij het deel van de Koninklijke Gaanderijen gelegen voor de residentie 'The Royal Galleries' zal worden afgebroken. De wandelpromenade op de zeedijk wordt ondertunneld zodat de bewoners ongehinderd tot aan de waterlijn kunnen wandelen. Op het strand zelf zal de stad Oostende een exclusieve concessie verlenen voor de inrichting van een privéstrand voor de bewoners van de residentie. De oplevering van het project is voorzien voor begin 2020.

Cloudgate Estate lanceert een voorintekenactie waarbij de eerste 10 klanten die via de website (www.theroyalgalleries.be) voorintekenen op het project, een gratis privézwembad krijgen bij hun appartement.

Hevig protest van Dement Oostende tegen sloop Koninklijke Gaanderijen, een uniek stuk erfgoed

Dement zal zich hevig verzetten tegen de sloop van de Koninklijke Gaanderijen voor de residentie 'The Royal Galleries'. Dement herinnert eraan dat zij zich slechts bij de sloop van het stedelijk zwembad, een toonbeeld van "Engels brutalisme", een architectuurstijl uit de jaren '70, zou neerleggen op voorwaarde dat de site aan het Thermae Palace hotel en de Koninklijke Gaanderijen een kwaliteitsvolle invulling zou krijgen met respect voor het historisch verleden.

Niet alleen vloekt het project ‘The Royal Galleries’ volledig met de omgeving; het zou ook de sloop van een deel van de Koninklijke Gaanderijen betekenen, wat gewoon onaanvaardbaar is. De Koninklijke Gaanderijen zijn het visitekaartje van de stad Oostende en moeten door ons stadsbestuur gekoesterd, en dus niet gesloopt worden.

Dement zal zich dan ook met alle wettelijke middelen verzetten tegen de sloop van dit uniek stuk erfgoed dat getuigt van de tijd dat Oostende nog fier en terecht de titel Koningin der Badsteden droeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *